MU Sato Lab.jpg
MU Sato Lab.png
 

This project aimed to modify and construct a number of rooms in an existing lab and build a biobank facility to support Professor Tatsuo Sato’s Research Group. Alchemy Construct was engaged to demolish and strip-out the existing facilities, reconfigurate the lab space with a fit-out and install all new mechanical services.

The Sato Lab needed to be set-up for functional use but also desired high quality and robust architectural finishes. Therefore, the lab was hermetically sealed and built with chemical resisting surfaces as well as a new mechanical ventilation unit placed on the new steel structural roof.

Working safely in this live environment was Alchemy Construct’s main priority, always ensuring all trades are carrying out works to PC2 standards.

Architect: JMA Architects